Rensdyrgryde a la Nina Colbe
Det bestemmer du selv
personer
Det skal du bruge:
Rensdyrkød
Bacon
Gulerødder
Svampe
Cocktailpølser
Fløde
Smør
Salt, peber
Ribsgele
Kulør
Kartofler, selleri-knolde, pastinak og smør til "rod-mosen)
Sådan gør du:
Svits en god portion bacon i en gryde - og tag herefter bacon´en op. Tilsæt lidt smør - og brun en god portion rensdyr-kød skåret i mundrette stykker. Tilsæt herefter bacon, fløde og evt. en smule fond (vildt eller kalve efter behag).
Tilsæt evt. gulerødder skåret i småstykker. Lad det hele småsimre en god times tid.
Når der er gået en god halv time, så skær en god portion champignon´er (og evt. andre gode svampe) i småstykker og brun dem på en pande i "rigeligt smør". Hæld det hele ned i gryden med rensdyrkødet.
Smag til med salt, peber og ribsgele og stik det evt. en smule smør yderligere. Vi giver det også lidt sovse-kulør - og måske lidt en jævning, hvis sovsen er lige tynd nok.
Tilsæt evt. en gang cocktailpølser og lad dem simre med de sidste 10 min.
Server med rod-mos (kartofler, pastinak, selleri etc.) - og meget gerne med tyttebær-gele, flutes og et kraftigt glas rødvin.
Velbekomme.