Opskrifter

Grønlandske madopskrifter
Rensdyrgryde a la Nina Colbe
Det bestemmer du selv personer
Det skal du bruge:

Rensdyrkød
Bacon
Gulerødder
Svampe
Cocktailpølser
Fløde
Smør
Salt, peber
Ribsgele
Kulør

Kartofler, selleri-knolde, pastinak og smør til "rod-mosen)

Sådan gør du:
Svits en god portion bacon i en gryde - og tag herefter bacon´en op. Tilsæt lidt smør - og brun en god portion rensdyr-kød skåret i mundrette stykker. Tilsæt herefter bacon, fløde og evt. en smule fond (vildt eller kalve efter behag).

Tilsæt evt. gulerødder skåret i småstykker. Lad det hele småsimre en god times tid.

Når der er gået en god halv time, så skær en god portion champignon´er (og evt. andre gode svampe) i småstykker og brun dem på en pande i "rigeligt smør". Hæld det hele ned i gryden med rensdyrkødet.

Smag til med salt, peber og ribsgele og stik det evt. en smule smør yderligere. Vi giver det også lidt sovse-kulør - og måske lidt en jævning, hvis sovsen er lige tynd nok.

Tilsæt evt. en gang cocktailpølser og lad dem simre med de sidste 10 min.

Server med rod-mos (kartofler, pastinak, selleri etc.) - og meget gerne med tyttebær-gele, flutes og et kraftigt glas rødvin.

Velbekomme.
Fyldt ørred
4 personer
Det skal du bruge:

Ørred
Rejer
Kammuslinger
Ketchup
Hvidløg
Skalotteløg
Smør
Salt
Peber

Til retten spises noget god flutes, ris/kartofler og hollandaise sovs - og til drikkes der et godt glas køligt hvidvin.

Sådan gør du:

Hak hvidløg og skalotteløg fint.

Rejer og kammuslinger svitses på en varm pande i smør, hvidløg og skalotteløg.

Imens gøres ørreden klar og den pensles indvendig med lidt ketchup, salt og peber - og hvis du har lyst, så kan du dryppe med lidt citronsaft og du kan også prøve at komme lidt krydderurter som persille eller timian eller ???? ind i fisken også. Prøv dig frem.

Herefter tages fyldet fra panden og lægges ind i ørreden, der lukkes og pakkes ind i stanniol. Pensl evt. skindet med lidt olie, så det ikke hænger fast i stanniolen.

Herefter skal pakken have en 20-30 min. i ovnen ved ca. 180 grader - eller på grillen (eller endnu bedre på en flad sten over et åbent bål).

Ventetiden kan man passende bruge på risen, fluten og sovsen - og ikke mindst et godt glas køligt hvidvin. Chardonnay vil tit gøre sig godt i den sammenhæng.

Velbekomme.

| Svar

Nyeste kommentarer

12.08 | 16:30

Kære Bo. Tak for meget hyggeligt samkvem. dbh Søren

01.01 | 23:15

tak i lige måde til jer to skjønne mennesker. Ja, tænk - "lille pus" at du runder senere på året. Hyggeligt med de gamle fotos, du har lagt op. Sikke minder.

06.11 | 12:14

Hejsa !
Det ser ud til I har fået jer godt installeret. I går da ikke kold på udsigt. Skulle hilse fra Anette